• Botox

    Veelgestelde vragen

    botox

Veelgestelde vragen over Botox

Wat is Botox?

Botox is een merknaam voor botuline toxine, een neurotoxine dat wordt gebruikt om spieren te ontspannen en rimpels te verminderen.

Hoe werkt Botox?

Botox werkt doordat de overdracht van zenuwimpulsen naar de spieren wordt geblokkeerd. Hier ontspannen de spieren en worden de rimpels verminderd.

Is Botox veilig?

Als het wordt toegediend door een gekwalificeerde behandelaar, is Botox veilig. Het is belangrijk om te onthouden dat Botox een medicijn is en dat elk medicijn mogelijk bijwerkingen kan hebben.

Hoe lang duurt het voordat de effecten van Botox zichtbaar zijn?

De effecten van Botox is optimaal na één tot maximaal twee weken en kan tot vier maanden aanhouden.

Kan iedereen Botox gebruiken?

Botox is niet geschikt voor iedereen. Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met aandoeningen van het zenuwstelsel kunnen zich niet met Botox laten behandelen. Het is belangrijk de behandelaar hierover te informeren voordat u zich laat behandelen.

Kan Botox worden gebruikt om andere aandoeningen te behandelen dan rimpels?

Ja dat kan. Botox kan ook worden gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, zoals velen verschillende spasmen, een te hoge spierspanning en tegen overmatig transpireren.

Kan Botox worden gecombineerd met andere behandelingen?

Ja, Botox kan worden gecombineerd met andere behandelingen, zoals fillers om het volume in het gezicht te herstellen of contouren te accentueren.

Is het nodig om Botox te herhalen?

Ja, het effect van Botox verminderen na verloop van tijd geleidelijk. Om het effect te behouden is het nodig om de behandeling te herhalen. Hoe vaak je de behandeling herhaald hangt af van uw specifieke behoeften.

Kan Botox leiden tot permanente spierverlamming?

Nee, de effecten van Botox zijn tijdelijk en verdwijnen na verloop van tijd. De spieren zullen weer normaal functioneren zodra de Botox is uitgewerkt.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Botox?

De voorkomende bijwerkingen van Botox zijn altijd tijdelijk. Mogelijke bijwerkingen van Botox zijn roodheid, zwelling en blauwe plekjes ter plaatse van de injecties en hoofdpijn. Als u één of meer van deze bijwerkingen ervaart en je maakt je hier zorgen om, neem dan contact op met de behandelaar.

Kan Botox leiden tot verminderde emotionele uitdrukkingen?

Sommige mensen geven aan dat ze na een behandeling met Botox moeite hebben met het tonen van, zoals boos kijken, verbaasd kijken etc. Dit is het effect van de botuline toxine op de behandelde spier. Op de emotionele gevoelens zoals lachen en huilen heeft dit geen impact.

Is het pijnlijk om Botox te ondergaan?

De meeste mensen ervaren weinig tot geen pijn tijdens een behandeling met Botox. Doormiddel van prikjes met een zeer dun naaldje wordt de, soms wat branderige vloeistof, in de spier geïnjecteerd. Dit branderige gevoel kan niet door verdovende crème worden weggenomen.

Kan ik mijn normale activiteiten uitvoeren na een behandeling met Botox?

Ja, over het algemeen kunt u na een behandeling met Botox uw normale activiteiten uitvoeren. Er zijn wel tijdelijke uitzonderingen, zo wordt intensief sporten, extreme warmte en kou en een intensieve (bindweefsel)massage de eerste 48 uur afgeraden.

Is het mogelijk om te veel Botox te krijgen?

Ja, het is mogelijk om te veel Botox te krijgen. Dit kan leiden tot te veel spierontspanning waardoor er een ongewenste effect ontstaat. Het is belangrijk om een gekwalificeerde behandelaar te raadplegen voor een behandeling met Botox om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid wordt gebruikt. Als er te veel Botox wordt gebruikt kan je alleen maar afwachten tot dat het uitgewerkt.

Is het mogelijk om allergisch te zijn voor Botox?

Ja, hoewel het zeldzaam is, is het mogelijk om allergisch te zijn voor Botox of een van de andere bestanddelen ervan. Informeer de behandelaar altijd over allergieën voor medicijnen en andere mogelijk relevante allergieën.

Kan ik Botox krijgen als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Nee, dit wordt afgeraden omdat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de mogelijk schadelijke effecten op de baby. Geef altijd aan dat u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Kan Botox worden gebruikt om het uiterlijk van littekens te verbeteren?

Sommige mensen beweren dat Botox kan helpen om het uiterlijk van littekens te verbeteren door de spieren rond de littekens te ontspannen. Dit is echter nog niet bewezen en er is meer onderzoek nodig om de effectiviteit van Botox voor deze toepassing te bepalen.

Kan ik Botox gebruiken om mijn kaaklijn te verbeteren?

Sommige mensen gebruiken Botox om het uiterlijk van hun kaaklijn te verbeteren door de spieren te ontspannen die verantwoordelijk zijn voor het gezichtsscontour (faceslimming). Bij te veel atrofie van de spieren kan dit leiden tot een onnatuurlijk uiterlijk echter hier zijn langdurig, veel behandelingen voor nodig.

Kan Botox worden gebruikt om hangende oogleden te verbeteren?

Botox kan worden gebruikt om hangende oogleden te liften door de spieren te ontspannen die daar verantwoordelijk voor zijn. Dit gaat om een wenkbrauwlift.

Kan Botox worden gebruikt om zweetvoeten te verminderen?

Ja, Botox kan worden gebruikt om zweetvoeten te verminderen door de zweetklieren te blokkeren die verantwoordelijk zijn voor het produceren van overmatig zweet. Dit zorgt voor een drogere huid. Er zijn veel injecties onder de voeten nodig voor deze behandeling.

Kan Botox worden gebruikt om mijn nekplooien te verzachten?

Ja, Botox kan worden gebruikt om nekplooien te verminderen door de spieren te ontspannen die hier verantwoordelijk zijn voor. Botox hals kan veel rust en verstrakking ter plaatsen geven.

Kan Botox worden gebruikt om hangende oorlellen te verminderen?

Er is geen bewijs dat Botox kan helpen om hangende oorlellen te verminderen. U kunt uw behandelaar altijd informeren naar andere behandelmogelijkheden hiervoor.

Kan Botox worden gebruikt om het uiterlijk van mijn neus te verbeteren?

Sommige mensen gebruiken Botox om het uiterlijk van hun neus te verbeteren door de spieren te ontspannen die verantwoordelijk zijn voor de rimpels hoog op de neus. De zogenaamde “bunny lines”. Deze lijntjes worden veroorzaakt door het optrekken van de neus bijvoorbeeld tijdens het lachen.

Kan Botox worden gebruikt om het uiterlijk van donkere kringen onder mijn ogen te verminderen?

Botox is een spierontspanner maar werkt niet tegen de blauwe verkleuring onder de ogen. Over het algemeen wordt deze verkleuring zichtbaar omdat er onderhuidse weefsel afneemt naar mate we ouder worden. Dit probleem kan worden aangepakt met een filler behandeld.

Kan Botox worden gebruikt tegen putjes in mijn kin?

Sommige mensen gebruiken Botox om de putjes in de kin te laten verdwijnen. Door de vaak overactieve kin spier te ontspannen verdwijnen deze. Daarbij heeft Botox het gunstige effect dat de talgklierproductie wordt verminderd ter plaatse waardoor mee-eters en acne rustiger wordt.

Kan Botox worden gebruikt om de stand van mijn wenkbrauwen te verbeteren?

Botox kan worden gebruikt om de stand van de wenkbrauwen te verbeteren door de spieren te ontspannen die verantwoordelijk zijn voor de buitenste hoek van de wenkbrauwen. Dit is een wenkbrauwlift. Ook zorgt het behandelen van de frons voor een natuurlijke lift van de wenkbrauwen waardoor je een frisse blik creëert.

Kan Botox worden gebruikt om mijn wangen te verbeteren?

Sommige mensen gebruiken Botox om hun wangen smaller te maken. De spieren die hier verantwoordelijk voor zijn hebben relatief veel en ook met regelmatig botuline toxine nodig.

Hoe lang blijven de resultaten van een Botox behandeling zichtbaar?

De resultaten van een Botox behandeling kunnen gemiddeld 3-6 maanden duren. Na verloop van tijd zullen de spieren weer actief en krachtig worden en is het nodig om de behandeling te herhalen om de gewenste resultaten te behouden. Hoe lang de Botox precies werkt bij jou is afhankelijk van leeftijd en spierkracht van de betreffende spier.

Kan ik Botox krijgen als ik medicijnen gebruik?

Sommige medicijnen, zoals bloedverdunners, kunnen de werking van Botox beïnvloeden. Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u een Botox-behandeling ondergaat.

Maak direct online een afspraak

Hester Visser
Hester Visser
20/10/2022
Ze helpt je goed en is erg betrokken. Als je twijfelt ga dan zeker even langs. Ik ben erg blij met het resultaat. Dankjewel Antel
Sylvana van der Vlist
Sylvana van der Vlist
20/10/2022
Hele fijne ervaring gehad. Het werkt erg goed!
Jac VandeVen
Jac VandeVen
17/07/2022
Na een relaxte, prettige behandeling door Antel ,eindelijk van die diepe frons verlost!! Alsof ik continue boos keek terwijl ik dat niet was. Dat is nu weg! Ja nog wat oppervlakkige plooitjes,maar niet meer storend . Kom weer graag bij te terug, Antel! Dank je wel!
Ellen H.
Ellen H.
29/05/2022
Voor t eerst bij Antel geweest voor een behandeling. Ze stelt je op je gemak en ze neemt ruim de tijd om je te adviseren en te behandelen. Tijdens de behandeling legt ze precies uit wat ze gaat doen. Na enige tijd neemt Antel contact op om te vragen hoe t is gegaan en of je nog vragen hebt. Heb het als zeer prettig en deskundig ervaren.
Djalina Schrijn
Djalina Schrijn
27/05/2022
Ik ben ontzettend goed en vriendelijk geholpen. Antel geeft een duidelijke en heldere uitleg, neemt de tijd en is heel vakkundig.
Henneke Jacobs
Henneke Jacobs
28/04/2022
Goede uitleg, eerlijk, luistert goed naar je wensen en is duidelijk niet uit op het verkopen van botox of fillers maar geeft goed beeld van mogrlijkheden afgestemd op jouw wens. Mijn 1e kennismaking met fillers in de marionettenlijnen was super. Antel is aanrader zeker voor als je voor natuurlijk resultaat wilt gaan zoals ik graag wil.
Mandy Schroer
Mandy Schroer
07/03/2022
Heel blij met het eind resultaat . Ik kom zeker terug.
Monique van Beek
Monique van Beek
02/02/2022
Ik raad Antel zeker aan! Ze luistert en behandeld je volledig naar je wens ….. heel fijn!
Botox fronsrimpel

Afspraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze medewerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!