• Gummy smile botox

    gummy smile botox

Gummy smile

Een gummy smile wordt ook wel een “tandvleeslach” genoemd en is de naam voor een lach waarbij veel tandvlees zichtbaar wordt. De oorzaak hiervan is een overactieve spier in de bovenlip waardoor deze verder wordt opgetrokken. Dit kan bij zowel mannen als vrouwen veel schaamte veroorzaken en er zelfs voor zorgen dat men probeert te voorkomen breeduit te lachen.

Wil jij weer zelfverzekerd kunnen lachen? Een gummy smile behandeling kan voor jou de oplossing zijn.

De behandeling van een gummy smile met Botox

Omdat de oorzaak van dit cosmetische probleem een overactieve spier is worden er geen fillers maar Botox gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de spier in de bovenlip kan ontspannen waardoor er tijdens het lachen minder tandvlees zichtbaar wordt. Het werkzame bestanddeel heet botuline toxine, een eiwit dat op de zenuwcellen inwerkt. Het zorgt ervoor dat de zenuwimpuls, die voor de samentrekking van de spieren zorgt, tijdelijk wordt geblokkeerd. Dit zorgt ervoor dat de spier in je bovenlip tijdelijk minder krachtig kan samentrekken.

De gummy smile behandeling met botox: voordelig en niet intensief

Het behandelen van je gummy smile met Botox betreft een zeer kleine cosmetische ingreep. Doorgaans duurt deze niet langer dan enkele minuten. De gummy smile behandeling valt onder de zogeheten soft surgery, oftewel de cosmetische chirurgie van niet intensieve aard en waarbij geen mes wordt gebruikt. Voor het herstellen van de gummy smile is Botox in slechts kleine hoeveelheden nodig. Dit betekent dat het ook een voordelige behandeling is. Tijdens een vrijblijvend consult vertellen we je graag meer over de kosten.

Een corrigerende ingreep die je gezichtsuitdrukking intact houdt

Een gummy smile behandeling maakt je tanden uiteraard niet groter, maar doet deze optisch wel groter lijken omdat de verhouding tussen je tanden en tandvlees verbeterd wordt. Door je gummy smile met Botox, oftewel een tijdelijke spierontspanner, te laten behandelen zullen spieren eenvoudigweg iets minder spierspanning veroorzaken. Dit betekent dat je je eigen gezichtsuitdrukking zult behouden. Jij en je omgeving zullen dus direct een positief resultaat bemerken, zonder dat je uiterlijk verandert. Je gezicht blijft er natuurlijk uitzien en er is geen hersteltijd. Ook bieden we een behandeling aan voor het intact houden van je tanden door tandknarsen te beperken door middel van Botox.

Een snelle, pijnloze behandeling

Van de behandeling van je gummy smile met Botox is minimaal pijnlijk. Verdoving is niet nodig. De gummy smile behandeling duurt enkele minuten. De prikjes, die met een zeer dunne naald worden gezet, worden boven je bovenlip geplaatst om precies te zijn naast je neusvleugels. De prikjes voel je misschien een beetje maar dit gevoel verdwijnt al gauw weer.

Nazorg

Nadat je gummy smile met Botox is behandeld is het belangrijk om enkele maatregelen te nemen om op tot beste resultaat te komen. Zo is het belangrijk om tot twee uur na de ingreep niet te gaan liggen om verspreiding van de botuline toxine naar andere gebieden te voorkomen. Ook het masseren of wrijven van het gebied wordt gedurende de eerste 48 uur afgeraden, net als sporten op dezelfde dag dat je de gummy smile behandeling hebt ondergaan. Breng gedurende de eerste 24 uur ook geen bezoek aan een sauna of zonnebank en voorkom in het algemeen sterke blootstelling aan uv-straling.

De duur van het behandeleffect

Al na een paar dagen zie je het eerste effect van de gummy smile behandeling, maar het eindresultaat is twee weken na de behandeling maximaal. Botox heeft tijd nodig om in te werken. De tijdelijke spierontspanner is na drie maanden weer uitgewerkt. Hoe snel dit bij jou het geval is, is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de sterkte van de spierspanning. Om het effect van de gummy smile te behouden kan er na enkele weken, nog voordat het effect geheel is uitgewerkt, de behandeling worden herhaald.

Gummy smile botox

Binnenkort weer zelfverzekerd lachen?

Voel jij je onzeker door je tandvleeslach? Wij kunnen jou met een behandeling van een gummy smile goed helpen. Uiteraard zijn we in het bezit van de benodigde certificaten voor behandelingen met injectables en beschikken we over een BIG-registratie.

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Klik dan op een van de twee groene knoppen om direct via Whatsapp of het formulier een afspraak te maken.

Maak direct online een afspraak

Veelgestelde vragen:

Waarom Botox in plaats van fillers voor een gummy smile behandeling?

Regelmatig vraagt men zich af waarom er bij een gummy smile Botox wordt gebruikt in plaats van een filler. Alhoewel beide injectables betreffen en veelvuldig binnen de cosmetische chirurgie worden gebruikt, zijn fillers er om rimpels of lijntjes op te vullen, terwijl Botox ervoor zorgt dat spieren zich ontspannen. Aangezien de oorzaak van de tandvleeslach een overactieve spier is en er geen sprake is van rimpels, is botuline toxine de aangewezen stof voor een gummy smile behandeling.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen bij een behandeling van een gummy smile?

Er wordt slechts een zeer kleine hoeveelheid van de tijdelijke spierontspanner in je spier geïnjecteerd. De bijwerkingen zijn dan ook minimaal. Na de behandeling van je gummy smile met Botox kan er wat roodheid en/of zwelling in het gebied optreden. Dit gaat vanzelf weg. Eventueel kun je dit met wat make-up bedekken. Maar eerst moeten de prikgaatjes dichten.

Antel de Botoxspecialist
Botox fronsrimpel

Afspraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze medewerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!

Hester Visser
Hester Visser
20/10/2022
Ze helpt je goed en is erg betrokken. Als je twijfelt ga dan zeker even langs. Ik ben erg blij met het resultaat. Dankjewel Antel
Sylvana van der Vlist
Sylvana van der Vlist
20/10/2022
Hele fijne ervaring gehad. Het werkt erg goed!
Jac VandeVen
Jac VandeVen
17/07/2022
Na een relaxte, prettige behandeling door Antel ,eindelijk van die diepe frons verlost!! Alsof ik continue boos keek terwijl ik dat niet was. Dat is nu weg! Ja nog wat oppervlakkige plooitjes,maar niet meer storend . Kom weer graag bij te terug, Antel! Dank je wel!
Ellen H.
Ellen H.
29/05/2022
Voor t eerst bij Antel geweest voor een behandeling. Ze stelt je op je gemak en ze neemt ruim de tijd om je te adviseren en te behandelen. Tijdens de behandeling legt ze precies uit wat ze gaat doen. Na enige tijd neemt Antel contact op om te vragen hoe t is gegaan en of je nog vragen hebt. Heb het als zeer prettig en deskundig ervaren.
Djalina Schrijn
Djalina Schrijn
27/05/2022
Ik ben ontzettend goed en vriendelijk geholpen. Antel geeft een duidelijke en heldere uitleg, neemt de tijd en is heel vakkundig.
Henneke Jacobs
Henneke Jacobs
28/04/2022
Goede uitleg, eerlijk, luistert goed naar je wensen en is duidelijk niet uit op het verkopen van botox of fillers maar geeft goed beeld van mogrlijkheden afgestemd op jouw wens. Mijn 1e kennismaking met fillers in de marionettenlijnen was super. Antel is aanrader zeker voor als je voor natuurlijk resultaat wilt gaan zoals ik graag wil.
Mandy Schroer
Mandy Schroer
07/03/2022
Heel blij met het eind resultaat . Ik kom zeker terug.
Monique van Beek
Monique van Beek
02/02/2022
Ik raad Antel zeker aan! Ze luistert en behandeld je volledig naar je wens ….. heel fijn!