• Kraaienpootjes Botox

    Wat er kan met botox en fillers

Een jongere uitstraling door Botox tegen kraaienpootjes

De lijntjes die horizontaal naast je ogen lopen noemen we kraaienpootjes. Een andere benaming ervoor is “lachrimpels”. De kraaienpootjes worden zichtbaar wanneer je de spieren rondom je ogen samentrekken. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je lacht. Des te vaker de spieren samentrekken, des te dieper de rimpels in de huid ontstaan. Dit kan op den duur als erg storend worden ervaren. Dankzij een behandeling met Botox worden deze lijnen fors verminderd. Je huid wordt zichtbaar gladder.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zie je vaak wanneer de spieren rondom je ook samentrekken bij het lachen. Maar ook wanneer je ergens naar tuurt of in fel licht kijkt. Rondom je ogen loopt een grote spier die in de ooghoek begint, om het oog heen loopt en weer in de ooghoek terugkomt. De functie van deze kringspier is het filteren van licht dat binnenkomt. De spier is dus verantwoordelijk voor het sluiten van je oog maar trekt ook de wenkbrauw aan de buitenkant wat naar beneden.

Een korte en nagenoeg pijnloze behandeling

Wanneer we de kraaienpootjes met Botox behandelen worden deze lijntjes verzacht. Helemaal verdwijnen doen ze niet. Dit komt door het verloop van de spier en de aangrenzende spieren. We ontspannen een deel van de spier die rondom het oog loopt. De behandeling bestaat uit enkele injecties met botuline toxine die op specifieke punten in de spier worden geïnjecteerd.

De injecties zijn minimaal voelbaar waardoor vooraf verdoven niet nodig is. Een behandeling duurt enkele minuten.

Jouw wensen staan centraal

Bij De Botoxspecialist kun je altijd rekenen op een behandeling op maat. Geen gezicht is hetzelfde waardoor elke behandeling, zo ook van de kraaienpootjes, pas plaatsvindt na een zorgvuldig consult. De Botoxspecialist streeft naar een maximaal maar tegelijk zo natuurlijk mogelijk resultaat. Des te sterker de spieren zijn, des te meer eenheden Botox zijn er nodig zijn.
Sommigen wensen een zo strak mogelijk resultaat, anderen een natuurlijk effect.
Voel je vrij om tijdens het consult al je vragen te stellen en je wensen en verwachtingen kenbaar te maken.

Een behandelaar met de juiste certificaten én ervaring

De Botoxspecialist heeft ruime ervaring met de behandeling van kraaienpootjes met Botox. De ingreep luistert nauw omdat het belangrijk is dat precies de juiste balans wordt bereikt. Bij een te grote hoeveelheid Botox kan namelijk het tegenovergestelde effect worden bereikt. Bij te weinig Botox wordt het gewenste resultaat niet bereikt en is het sneller uitgewerkt. Daarom is het van belang dat je je tot een erkende, kundige behandelaar wendt.

Na de behandeling van kraaienpootjes met Botox

Om het maximale effect van Botox in de kraaienpootjes te bereiken is het belangrijk dat je je aan enkele voorschriften houdt. Zo is het belangrijk om de eerste uren na de behandeling niet te gaan liggen. Er wordt geadviseerd de eerste dag ook niet te gaan sporten en de eerste 48 uur na de ingreep het gebied niet te masseren. Het is beter om ook geen bezoek aan de sauna of de zonnebank te brengen. Na enkele uren, als de prikgaatjes dicht zijn, mag er make-up worden aangebracht.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Zoals eerder benoemd, is het resultaat van de behandeling van kraaienpootjes met Botox na twee weken optimaal zichtbaar. Indien je onverhoopt niet geheel tevreden bent met het resultaat kan er na twee tot vier weken een controleafspraak plannen. Het effect van de behandeling heeft een duur van ongeveer drie maanden. Wil je een jojo-effect voorkomen? Maak dan op tijd een afspraak voor een herhaalbehandeling.

Een botoxbehandeling om rimpels te voorkomen

Kraaienpootjes maar ook andere rimpels ontstaan in de loop der jaren omdat onze huid minder collageen aanmaakt en minder elastisch wordt. In combinatie met het samenvouwen van de huid door bepaalde gezichtsexpressies worden rimpels veroorzaakt. Je hoeft niet te wachten met een Botox behandeling totdat rimpels zijn ontstaan. Wanneer je op tijd begint kun je er rimpels mee voorkomen. Er wordt dan zogenaamd ‘preventief’ met Botox behandeld. Hier zijn soms maar kleine hoeveelheden voor nodig.

Ben je geïnteresseerd in een behandeling van kraaienpootjes middels Botox? Klik dan op de groene button om een afspraak voor een consult te plannen.

Maak direct online een afspraak

Hoe verloopt een behandeling van kraaienpootjes met Botox?

Om de spier wat te ontspannen en te voorkomen dat hinderlijke lijntjes naast je oog ontstaan maken we gebruik van Botox. De huid blijft zo een stuk rustiger en de kraaienpootjes zullen verzachten. Laat je je kraaienpootjes middels Botox behandelen, dan kun je op een vrijwel pijnloze ingreep rekenen. Omdat Botox even de tijd nodig heeft om in te werken zijn de eerste verbeteringen na ongeveer een week merkbaar. Na twee weken is de werking maximaal. Afhankelijk van de spiersterkte houdt het behandeleffect drie maanden aan. Bij herhaalbehandelingen kan dit effect steeds langer duren.

Hoe werkt Botox voor kraaienpootjes?

Laat je kraaienpootjes met Botox behandelen? Dan laat je je behandelen met een zogeheten ‘injectable’. Botox is geen filler maar een tijdelijke spierontspanner die een stagnatie van de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren bewerkstelligt. Dit betekent dat het de spieren in het behandelde gebied tijdelijk uitschakelt, niet lam legt zoals vaak wordt gedacht.
Het effect van de Botox behandeling is altijd tijdelijk. Botox wordt namelijk door het lichaam zelf afgebroken. Laat je de ingreep na drie maanden herhalen, dan zal het behandeleffect steeds langer aanhouden doordat de spieren hun kracht verliezen en hierdoor beter kunnen ontspannen.

Kraaienpootjes Botox
Hester Visser
Hester Visser
20/10/2022
Ze helpt je goed en is erg betrokken. Als je twijfelt ga dan zeker even langs. Ik ben erg blij met het resultaat. Dankjewel Antel
Sylvana van der Vlist
Sylvana van der Vlist
20/10/2022
Hele fijne ervaring gehad. Het werkt erg goed!
Jac VandeVen
Jac VandeVen
17/07/2022
Na een relaxte, prettige behandeling door Antel ,eindelijk van die diepe frons verlost!! Alsof ik continue boos keek terwijl ik dat niet was. Dat is nu weg! Ja nog wat oppervlakkige plooitjes,maar niet meer storend . Kom weer graag bij te terug, Antel! Dank je wel!
Ellen H.
Ellen H.
29/05/2022
Voor t eerst bij Antel geweest voor een behandeling. Ze stelt je op je gemak en ze neemt ruim de tijd om je te adviseren en te behandelen. Tijdens de behandeling legt ze precies uit wat ze gaat doen. Na enige tijd neemt Antel contact op om te vragen hoe t is gegaan en of je nog vragen hebt. Heb het als zeer prettig en deskundig ervaren.
Djalina Schrijn
Djalina Schrijn
27/05/2022
Ik ben ontzettend goed en vriendelijk geholpen. Antel geeft een duidelijke en heldere uitleg, neemt de tijd en is heel vakkundig.
Henneke Jacobs
Henneke Jacobs
28/04/2022
Goede uitleg, eerlijk, luistert goed naar je wensen en is duidelijk niet uit op het verkopen van botox of fillers maar geeft goed beeld van mogrlijkheden afgestemd op jouw wens. Mijn 1e kennismaking met fillers in de marionettenlijnen was super. Antel is aanrader zeker voor als je voor natuurlijk resultaat wilt gaan zoals ik graag wil.
Mandy Schroer
Mandy Schroer
07/03/2022
Heel blij met het eind resultaat . Ik kom zeker terug.
Monique van Beek
Monique van Beek
02/02/2022
Ik raad Antel zeker aan! Ze luistert en behandeld je volledig naar je wens ….. heel fijn!
Botox fronsrimpel

Afspraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze medewerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!