• Botuline toxine

    Ontspanning van de gelaatspieren en preventief rimpelvorming tegengaan middels minimale injecties

    Wat er kan met botox en fillers

Botuline toxine

Een gezuiverd eiwit dat in minimale hoeveelheden in de gelaatsspieren wordt geïnjecteerd om deze te laten ontspannen en/of preventief het ontwikkelen van rimpels te beperken. Bij De Botoxspecialist wordt er uitsluitend met Botox® gewerkt.

Botox® of een filler?

Het verschil tussen Botox® en fillers is dat Botox® de spieren ontspant waardoor rimpels afvlakken of vervagen. Fillers geven volume terug in het gelaat waar dat gewenst is.

Mogelijke zones

Veiligheid

Botox® is 100% veilig, er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar verricht waarbij dit product werd getest. Botox® heeft het FDA-keurmerk en CE-keurmerk. Daarmee wordt aangegeven dat Botox® geheel veilig is en zonder problemen kan worden toegepast in het gelaat.

Botox® wordt in zijn geheel afgebroken en is dus van tijdelijke aard.

Resultaat

Binnen 5 tot 10 dagen ervaart u het effect van de behandeling. Het maximale effect van de Botox® behandeling is na uiterlijk 2 weken bereikt. Dit resultaat zal 3 tot 4 maanden aanhouden.

Botox behandelingen
Botox behandeling

Maak direct online een afspraak

Na de behandeling

  • De eerste 2 uur na de behandeling; niet gaan liggen
  • Laat het behandelde gebied met rust, niet wrijven of masseren
  • 24 uur niet sporten

Mogelijke bijwerkingen

Als gevolg van een Botox® injectie kan er lokaal pijn, jeuk, roodheid, zwelling en/of een bloeduitstorting ontstaan. Tevens kan er sprake zijn van tijdelijke hoofdpijnklachten. Deze mogelijke bijwerkingen kunnen in de eerste week na de behandeling worden waargenomen maar zijn tijdelijk van aard.

Bijwerkingen kunnen worden veroorzaakt door een werkzaam bestanddeel, de injectiemethode of een combinatie hiervan.

Er kan sprake zijn van ‘onder correctie’ op het moment dat er te weinig Botox® is geïnjecteerd bij een krachtigere spiercontractie dan gemiddeld. Indien hier sprake van is zal dit in overleg worden gecorrigeerd.

Verandering van de gelaatsuitdrukking is geen complicatie maar een lokaal gewenst effect van de behandeling.

Botox fronsrimpel

Afspraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze medewerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!