• Fillers

    Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over fillers

Wat zijn fillers en hoe werken ze?

Fillers zijn verschillende typen gel op basis van hyaluronzuur die worden gebruikt om volumeverlies, rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van huidveroudering te verminderen of om bepaalde gebieden op het gezicht te shapen. Ze worden over het geïnjecteerd in verschillende huidlagen in de huid en werken door volume en hyaluronzuur aan te brengen in het gebied dat behandeld wordt. Hyaluronzuur is een bekend is de huid, de natuurlijke vochtbinder.

Welke soorten fillers zijn er?

Er is lang veel commotie geweest over de permanente fillers van jaren geleden. Destijds was er te weinig bekend over de negatieve effecten en bijwerkingen op de langere termijn. Inmiddels weten we hier veel meer over en zijn deze verboden. De huidige fillers op de markt zijn op basis van hyaluronzuur. Een lichaamseigen stof die geen ontstekingsreacties of kapselvorming kan veroorzaken.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van fillers?

Bijwerkingen van fillers zijn meestal mild en tijdelijk. Er kan onder andere zwelling, roodheid, blauwe plekken en een beurs gevoel optreden op de injectieplaats en het behandelde gebied daarom heen. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals een allergische reactie of infectie.

Hoe lang houden de effecten van fillers aan?

De duur van de effecten van fillers kan variëren afhankelijk van de soort filler dat wordt gebruikt. Sommige fillers kunnen enkele maanden tot een jaar aanhouden, terwijl andere fillers 16 tot 24 maanden kunnen aanhouden.

Kan ik allergisch zijn voor fillers?

Hoewel het zeldzaam is, is het mogelijk om allergisch te zijn voor bepaalde fillers. Hyaluronzuur is een bekende stof in de huid, maar de gel bevat meer stoffen dan alleen het hyaluronzuur.

Zijn fillers pijnlijk?

Dit kan variëren, afhankelijk van de persoon en de gevoeligheid van de huid. Sommige mensen ervaren weinig tot geen pijn tijdens de behandeling, terwijl anderen enig ongemak ervaren. Er kan een verdovingscrème worden gebruikt om de pijn te verminderen, maar over het algemeen heeft dit alleen een oppervlakkig effect.

Hoeveel tijd kost het om fillers te laten zetten?

Het plaatsen van fillers is meestal een snel en eenvoudig proces. Afhankelijk van de te behandelen gebieden wordt er tussen de 15 en 60 minuten ingepland. Mocht er sprake zijn van een eerste intakegesprek en behandeling dan kan er soms 60 tot 90 minuten voor worden ingepland.

Hoeveel kosten fillers gemiddeld?

De kosten van fillers kunnen sterk variëren, afhankelijk van de verwachtingen, de te behandelen locaties en de benodigde milliliters hiervoor. Een gemiddelde is hierdoor moeite aan te geven. Een behandeling met fillers begint bij 400 euro en kan oplopen tot ruim 4000 euro. Bij uitgebreide behandelplannen worden er altijd meerdere sessies gepland om de tijdelijke ongemakken te beperken.

Kan ik fillers laten verwijderen als ik niet tevreden ben met het resultaat?

Ja, dat is mogelijk. Hier wordt het middel hyalase voor gebruikt. Dit speciale enzym breekt de hyaluronzuur in de filler af. Hierdoor verdwijnt het behandelresultaat. Houd er rekening mee dat niet alle fillers kunnen worden verwijderd en dat sommige fillers (uit het verleden) permanent zijn. Het is daarom belangrijk om goed na te denken voordat u een behandeling met fillers ondergaat en te weten dat niet alle fillers met elkaar kunnen worden gecombineerd.

Zijn fillers geschikt voor iedereen?

Fillers zijn niet geschikt voor iedereen. Er zijn bepaalde medische aandoeningen of allergieën die kunnen betekenen dat fillers niet veilig zijn voor u. Bovendien kunnen sommige mensen een lagere tolerantie hebben voor bepaalde fillers of bijwerkingen ervaren. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan een behandeling uitgebreid geïnformeerd te worden hierover.

Wat zijn de beste fillers voor lippen?

Er zijn verschillende soorten fillers die gebruikt kunnen worden voor het opvullen van de lippen, waaronder hyaluronzuur fillers. Het is belangrijk om te overleggen met een uw behandelaar over welke filler het beste bij u past, aangezien iedere persoon andere behoeften kan hebben.

Kan ik na het plaatsen van fillers meteen naar huis gaan?

Ja, u kunt na een behandeling met fillers meteen naar huis. U kunt een icepack mee naar huis krijgen om zwelling te minimaliseren. Volg de instructies van uw behandelaar goed op om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke resultaten behaalt en om complicaties te voorkomen.

Zijn fillers pijnloos?

Fillers kunnen licht ongemak veroorzaken tijdens en na de behandeling. Over het algemeen is er in het behandelde gebied sprake van een verdoofd gevoel (door de verdoving in de fillers) en opkomende zwelling. Deze effecten verdwijnen na enkele dagen. Als u zich zorgen maakt over pijn tijdens de behandeling of verkleuring van de huid neem dan contact op met de behandelaar.

Kun je fillers in het gezicht laten zetten als je acne hebt?

Bij actieve acne wordt er daar ter plaatse niet behandeld. In gebieden daaromheen is het vaak wel mogelijk. Acne veroorzaakt ontstekingen wat kan leiden tot complicaties na een behandeling met fillers. In de medische vragenlijst wordt er gevraagd naar acne. Tijdens het consult zal het uiteraard ook duidelijk worden. Uw behandelaar kunt u het best adviseren of fillers geschikt voor u.

Kan ik fillers laten zetten als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Het wordt afgeraden om fillers te laten zetten als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Er zijn beperkte gegevens over de veiligheid van fillers tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding bekend. Het is dus uiterst belangrijk om voorzichtig te zijn. Geef aan dat u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Kun je fillers laten zetten als je een spiraaltje hebt?

Het is veilig om fillers te laten zetten als u een spiraaltje hebt.

Zijn fillers geschikt voor het opvullen van rimpels?

Ja, fillers kunnen worden gebruikt om rimpels op te vullen en het gelaat voller te maken. Er zijn verschillende soorten fillers die gebruikt kunnen worden voor het opvullen van rimpels, afhankelijk van de specifieke behoefte van de klant. Het is belangrijk om te overleggen met de behandelaar welke filler het beste is voor u, aangezien iedere persoon anders is en verschillende behoeften kan hebben.

Kun je fillers laten zetten als je botox hebt gebruikt?

Ja, het is meestal veilig om fillers te laten zetten als u recent botox heeft laten injecteren. Bespreek het wel met de behandelaar voordat u een behandeling met fillers ondergaat. Zij kan u adviseren over de beste timing voor de behandeling met fillers en welke behandelingen het beste voor u zijn.

Kun je fillers laten zetten als je een litteken hebt?

Het is mogelijk om fillers te laten zetten als u een litteken hebt maar het kan invloed hebben op de behandeling en het resultaat. Het is belangrijk om te overleggen met uw behandelaar voordat u een behandeling met fillers ondergaat.

Kun je fillers laten zetten als je diabetes hebt?

Het is mogelijk om fillers te laten zetten als u diabetes hebt, maar het kan invloed hebben op de behandeling en het resultaat. Het is belangrijk om te overleggen met uw behandelaar voordat u een behandeling met fillers ondergaat en diabetes hebt.

Kun je fillers laten zetten als je een bepaalde medicatie gebruikt?

Het kan invloed hebben op de behandeling. Uw behandelaar kunt u informeren over fillers en medicatie.

Kun je fillers laten zetten als je een huidinfectie hebt?

Het wordt afgeraden om een geïnfecteerd gebied van de huid te behandelen. Er is een grote kans dat de injectie zich verspreidt en in de huid terechtkomt. Zodra de infectie is verholpen kunt u wel worden behandeld.

Kun je fillers laten zetten als je een huidziekte hebt?

Het kan invloed hebben op de behandeling met fillers als u een huidziekte hebt. Het is belangrijk om uw behandelaar op de hoogte te stellen van een huidziekte voordat u een behandeling met fillers ondergaat.

Kun je fillers laten zetten als je allergisch bent voor bepaalde stoffen?

Dat is afhankelijk van de allergie. Waar bent u allergisch voor? Als de fillers deze stof(fen) bevatten kan er niet worden behandeld zonder risico.

Kun je fillers laten zetten als je rookt?

Het is mogelijk om fillers te laten zetten als u rookt, maar het kan invloed hebben op de behandeling en het resultaat.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van fillers?

  • Roodheid of zwelling op het behandelde gebied
  • Blauwe plekken op het behandelde gebied
  • Pijn, een beurs gevoel en ongemak in het behandelde gebied
  • Infectie op het behandelde gebied

Maak direct online een afspraak

Botox fronsrimpel

Afpsraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze mederwerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!