• Marionetlijnen

    Wat er kan met botox en fillers

Marionetlijnen behandeling

In de loop der jaren krijgt de huid te maken met veroudering; het volume van de wangen zakt, de huid rondom de mond wordt slapper en de kaak slinkt. Wanneer de mondhoeken gaan hangen ontstaan er zogeheten marionetlijnen: plooien die vanuit je mondhoeken naar de kin lopen. Dit geeft vaak een wat harde, droevige uitstraling.

Gelukkig kunnen zowel fillers als Botox de marionetlijnen verzachten. Fillers zorgen ervoor dat volume in deze regio terugkomt, terwijl Botox tijdelijk de spierspanning wegneemt. Zo krijg je weer die zachtere, uitgeruste uitstraling.

Verschillende technieken om marionetlijnen te verminderen

Zowel mannen als vrouwen hebben veel vraag naar vermindering van hun marionetlijnen. Welk behandelplan er wordt opgesteld is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oorzaak van de mondhoeklijnen. Er wordt ten eerste bekeken op welke plaatsen er sprake van volumeverlies is. Is dit alleen rondom de mond of betreft het ook de huid bij de wangen? Op de plaatsen waar volumeverlies is ontstaan zullen fillers worden aangebracht.

Marionetlijnen filler

Hoe lang houden de effecten aan?

Het is belangrijk om te weten dat het effect van marionetlijnen fillers altijd tijdelijk is. In Nederland zijn permanente fillers namelijk sinds 2015 verboden.

Een hyaluronzuur filler wordt na verloop van tijd dan ook worden afgebroken door het lichaam. Hoe snel dit gebeurt is persoon verschillend. Roken is hierop nadelig van invloed.

Marionetlijnen fillers zijn er in verschillende dikten met daarbij een verschillende werkingsduur variërend van negen tot zestien maanden.

Fillers op basis van hyaluronzuur

Een behandeling met fillers om de marionetlijnen te verminderen verloopt snel en wordt over het algemeen goed verdragen. De huid wordt opgevuld en oogt zachter.
De effecten van beide behandelingen zijn tijdelijk. Kies je voor een filler? Dan is deze altijd op basis van hyaluronzuur. Dit bevat de huid van nature en geeft volume doordat het een vochtbinder is.

Herhaling van de behandeling

Zoals eerder benoemd is het effect van een filler tijdelijk. Fillers zijn na maximaal anderhalf jaar volledig afgebroken. Halverwege of na die tijd is het mogelijk om de behandeling te herhalen. Er bestaat geen limiet wat betreft het aantal behandelingen dat je opeenvolgend kunt laten uitvoeren om je marionetlijnen te verminderen.

Na de behandeling van marionetlijnen

De behandeling van marionetlijnen is een niet-ingrijpende procedure. Desalniettemin kun je de eerste dagen na de cosmetische ingreep enkele lichte bijwerkingen ervaren. Zo kan er sprake zijn van een lichte zwelling en eventueel blauwe plekken. Je mag dit gebied, zonder direct contact met de huid, koelen.
Make-up mag na enkele uren weer worden aangebracht. Het ondergaan van andere schoonheids- en laserbehandelingen wordt de eerste dagen na de behandeling afgeraden. Het eindresultaat van de behandeling van je marionetlijnen is na twee tot vier weken optimaal zichtbaar.

Marionetlijnen verminderen met behulp van botox in plaats van fillers

Is volumeverlies niet de oorzaak van de marionetlijnen maar is er sprake van onwillekeurig aanspannen van de spier die de mondhoeken naar beneden trekt? Dan is het zaak de mondhoeken te liften. Dit gebeurt met Botox.
De overmatig actieve spier staat los van het verouderingsproces en kan dus op alle leeftijden voor komen. Met minimale injecties met Botox kunnen marionetlijnen en afhangende mondhoeken worden verminderd.

Jouw wensen staan centraal

Een behandeling van je marionetlijnen geeft een subtiel effect. Er ontstaat geen onnatuurlijke, opvallende verandering in de uitstraling.
Uiteraard wordt er rekening gehouden met gezichtscontouren, huidstructuur en de diepte van de lijnen.
Er worden enkele prikjes met een dunne naald in de huid geïnjecteerd wat men doorgaans goed kan verdragen. Er is een kans op blauwverkleuring van de huid welke uiteraard van tijdelijke aard is.

Eerlijke adviezen over je behandeling

Het is van belang om de oorzaak van het ontstaan van marionetlijnen na te gaan en op basis hiervan een juiste behandeling te kiezen. Tijdens een consult kun je rekenen op adviezen hierover. Deze aanpak zorgt voor de meest doeltreffende resultaten.
Geïnteresseerd in een vrijblijvend consult? Neem dan middels de groene afspraakbutton contact op.

Maak direct online een afspraak

Hester Visser
Hester Visser
20/10/2022
Ze helpt je goed en is erg betrokken. Als je twijfelt ga dan zeker even langs. Ik ben erg blij met het resultaat. Dankjewel Antel
Sylvana van der Vlist
Sylvana van der Vlist
20/10/2022
Hele fijne ervaring gehad. Het werkt erg goed!
Jac VandeVen
Jac VandeVen
17/07/2022
Na een relaxte, prettige behandeling door Antel ,eindelijk van die diepe frons verlost!! Alsof ik continue boos keek terwijl ik dat niet was. Dat is nu weg! Ja nog wat oppervlakkige plooitjes,maar niet meer storend . Kom weer graag bij te terug, Antel! Dank je wel!
Ellen H.
Ellen H.
29/05/2022
Voor t eerst bij Antel geweest voor een behandeling. Ze stelt je op je gemak en ze neemt ruim de tijd om je te adviseren en te behandelen. Tijdens de behandeling legt ze precies uit wat ze gaat doen. Na enige tijd neemt Antel contact op om te vragen hoe t is gegaan en of je nog vragen hebt. Heb het als zeer prettig en deskundig ervaren.
Djalina Schrijn
Djalina Schrijn
27/05/2022
Ik ben ontzettend goed en vriendelijk geholpen. Antel geeft een duidelijke en heldere uitleg, neemt de tijd en is heel vakkundig.
Henneke Jacobs
Henneke Jacobs
28/04/2022
Goede uitleg, eerlijk, luistert goed naar je wensen en is duidelijk niet uit op het verkopen van botox of fillers maar geeft goed beeld van mogrlijkheden afgestemd op jouw wens. Mijn 1e kennismaking met fillers in de marionettenlijnen was super. Antel is aanrader zeker voor als je voor natuurlijk resultaat wilt gaan zoals ik graag wil.
Mandy Schroer
Mandy Schroer
07/03/2022
Heel blij met het eind resultaat . Ik kom zeker terug.
Monique van Beek
Monique van Beek
02/02/2022
Ik raad Antel zeker aan! Ze luistert en behandeld je volledig naar je wens ….. heel fijn!
Botox fronsrimpel

Afspraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze medewerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!