• Botox tandenknarsen

    Wat er kan met botox en fillers

Botox tegen tandenknarsen

Tandenknarsen, ook wel bekend als bruxisme, is niet minder dan onbewust de kaken op elkaar klemmen en over elkaar wrijven. Dit kan leiden tot schade aan de tanden en kiezen, hoofdpijn en pijn in het kaakgewricht. Door de behandelen met Botox kan tandenknarsen worden verminderd of zelfs worden voorkomen.

Botox is een merknaam voor botuline toxine, een neurotoxine dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Het wordt al decennia lang gebruikt voor cosmetische behandelingen zoals het verminderen van een fronsrimpel en het verbeteren van de huidtextuur. Maar botox kan ook velen andere medische problematieken worden gebruikt zoals tegen tandenknarsen.
Door botox te injecteren kan de spieractiviteit worden verlaagd en kan het tandenknarsen worden verlaagd of zelfs worden voorkomen.

De behandeling met Botox is eenvoudig en redelijk pijnloos. Tijdens de behandeling wordt er een relatief hoge dosis Botox met een klein naaldje op meerdere plekken van de kauwspier geïnjecteerd. De behandeling duurt enkele minuten. Na de behandeling kunt u een beurs gevoel van de kaakspier ervaren. Dit kan enkele dagen aanhouden.

Het resultaat van de behandeling met botox tegen tandenknarsen is na de eerste behandeling optimaal aanwezig na twee weken. Is het een herhaalde behandeling dan werkt de Botox sneller.

Er zijn enkele risico’s verbonden aan de behandeling met botox tegen tandenknarsen, hoewel deze zelden mild zijn en van korte duur. Deze kunnen onder andere reageren:

  • Zwelling of roodheid op de injectieplaats
  • Pijn of ongemak op de injectieplaats
  • Beurs gevoel in de kauwspieren
Gummy smile botox

Tandenknarsen verhelpen met behulp van botox

Botox is een neurotoxine dat kan worden gebruikt om de spieren in de kaak te ontspannen die verantwoordelijk zijn voor tandenknarsen. Het wordt geïnjecteerd in de kauwspieren en werkt door de zenuwsignalen tijdelijk te blokkeren die voor spiercontractie zorgen.
Dit kan zorgen voor tijdelijke vermindering en minder intensief tandenknarsen.
Het is belangrijk te weten dat Botox geen permanente oplossing is tegen tandenknarsen en dat de effecten doorgaans 3-4 maanden aanhouden.

Ook bieden wij een botoxbehandeling aan als oplossing voor een gummy smile die het tandvlees minder zichtbaar maakt bij het lachen.

Maak direct online een afspraak

Hoe werkt Botox tegen tandenknarsen?

Botox werkt door de zenuwsignalen, die ervoor zorgen dat spieren samentrekken, tijdelijk te blokkeren. Wanneer Botox wordt geïnjecteerd in de kauwspieren, die verantwoordelijk zijn voor het tandenknarsen, kan het helpen om deze spieren te ontspannen om de frequentie en intensiteit van tandenknarsen en kaken op elkaar klemmen te verminderen.

De effecten van Botox houden doorgaans 3-4 maanden aan, waarna herhaling van de behandeling nodig is om het gewenste effect van spierontspanning te behouden. Het is belangrijk te weten dat, hoewel Botox een effectieve behandeling kan zijn voor tandenknarsen, het geen permanente oplossing is. Het is belangrijk om eventuele onderliggende oorzaken van het tandenknarsen aan te pakken, zoals stress of slaapstoornissen, voor langdurige verlichting.

Hoe weet je of Botox tegen tandenknarsen helpt voor jou?

Er zijn enkele manieren erachter te komen of Botox tegen tandenknarsen een effectieve behandeling is voor jou. Een van de belangrijkste manieren is om de tandarts of mondhygiënist te raadplegen. Zij kunnen uw tanden en kiezen beoordelen en aangeven of er sprake is van schade of afbraak van het gebit ten gevolge van tandenknarsen.
Daarnaast kunt u ook de behandelaar raadplegen om te bepalen of de behandeling geschikt is.

Kosten voor de behandeling van tandenknarsen met Botox?

De kosten van een behandeling tegen tandenknarsen verschilt door de mate van spierspanning. De vanaf prijs is 250 euro.

Het is belangrijk om tijdens een vrijblijvend consult te raadplegen om een ​​goed beeld te krijgen van de kosten.

Botox behandeling
Hester Visser
Hester Visser
20/10/2022
Ze helpt je goed en is erg betrokken. Als je twijfelt ga dan zeker even langs. Ik ben erg blij met het resultaat. Dankjewel Antel
Sylvana van der Vlist
Sylvana van der Vlist
20/10/2022
Hele fijne ervaring gehad. Het werkt erg goed!
Jac VandeVen
Jac VandeVen
17/07/2022
Na een relaxte, prettige behandeling door Antel ,eindelijk van die diepe frons verlost!! Alsof ik continue boos keek terwijl ik dat niet was. Dat is nu weg! Ja nog wat oppervlakkige plooitjes,maar niet meer storend . Kom weer graag bij te terug, Antel! Dank je wel!
Ellen H.
Ellen H.
29/05/2022
Voor t eerst bij Antel geweest voor een behandeling. Ze stelt je op je gemak en ze neemt ruim de tijd om je te adviseren en te behandelen. Tijdens de behandeling legt ze precies uit wat ze gaat doen. Na enige tijd neemt Antel contact op om te vragen hoe t is gegaan en of je nog vragen hebt. Heb het als zeer prettig en deskundig ervaren.
Djalina Schrijn
Djalina Schrijn
27/05/2022
Ik ben ontzettend goed en vriendelijk geholpen. Antel geeft een duidelijke en heldere uitleg, neemt de tijd en is heel vakkundig.
Henneke Jacobs
Henneke Jacobs
28/04/2022
Goede uitleg, eerlijk, luistert goed naar je wensen en is duidelijk niet uit op het verkopen van botox of fillers maar geeft goed beeld van mogrlijkheden afgestemd op jouw wens. Mijn 1e kennismaking met fillers in de marionettenlijnen was super. Antel is aanrader zeker voor als je voor natuurlijk resultaat wilt gaan zoals ik graag wil.
Mandy Schroer
Mandy Schroer
07/03/2022
Heel blij met het eind resultaat . Ik kom zeker terug.
Monique van Beek
Monique van Beek
02/02/2022
Ik raad Antel zeker aan! Ze luistert en behandeld je volledig naar je wens ….. heel fijn!

Hoe vaak moet de behandeling van tandenknarsen herhaald worden?

De behandeling met Botox kan enkele maanden tot een jaar aanhouden, dit verschilt per persoon. De behandeling dient te worden herhaald om het verwachte resultaat te behouden.

Het is belangrijk te weten dat de behandeling met Botox geen permanente oplossing is tegen tandenknarsen. Om het resultaat te behouden is het nodig om de behandeling te herhalen.

Hoe vaak de behandeling herhaald moet worden, hangt af van verschillende factoren, zoals de ernst van de tandenknarsen, de reactie van het lichaam op de behandeling en het verwachte resultaat van de behandeling. Uw behandelaar kan u adviseren hoe vaak de behandeling moet worden herhaald om het resultaat te behouden.

Na de behandeling van Botox tegen tandenknarsen

Na de behandeling met Botox zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

  • Neem contact op met uw behandelaar als u last heeft van ernstige bijwerkingen of als de bijwerkingen aanhouden
  • Niet sporten gedurende 24 uur na de behandeling.
  • Vermijd warme baden en sauna’s
  • Neem contact op met uw behandelaar als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Botox wordt afgeraden voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Ben jij geïnteresseerd in een behandeling voor tandenknarsen?

Wil jij weten of wij iets tegen het tandenknarsen kunnen doen bij jou? Maak dan hieronder een afspraak om de opties te bespreken. Een consult is vrijblijvend.

Botox fronsrimpel

Afspraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze medewerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!