• Botox voorhoofd

    Wat er kan met botox en fillers

Voorhoofd rimpels behandelen met botox

Rimpels in de huid van het voorhoofd ontstaan door sterke voorhoofdspieren. Vaak span je deze (ongemerkt) aan, bijvoorbeeld wanneer je je concentreert. Ook in je slaap kan dit gebeuren of om te compenseren bij zware oogleden. Doordat je huid hierdoor steeds dubbelvouwt kan een rimpel ontstaan. Des te vaker de spierbeweging worden gemaakt, des te dieper deze wordt. Dit kan zowel mannen als vrouwen op den duur een oudere maar ook verontruste uitstraling geven.
Heb jij het gevoel dat je uitstraling niet past bij hoe je je voelt? Middels een behandeling met Botox in het voorhoofd wordt de spierspanning tijdelijk verminderd en je uitstraling verzacht.

Andere factoren die bijdragen aan het ontstaan van de voorhoofdsrimpel

Niet alleen je gezichtsmimiek leidt tot rimpels, ook invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld regelmatige blootstelling aan uv-licht) en het ouder worden leveren een bijdrage. Doordat je huid in de loop der jaren veerkracht en elasticiteit verliest, wegens de verminderde aanmaak van collageen en elastine, nemen de vochtreserves af. Hierdoor ontstaan rimpels. De Botoxspecialist bekijkt niet alleen de conditie van de huid maar zal ook vragen naar mogelijk oorzaken van een verminderde conditie van de huid. Hierdoor kan er tot het beste behandelplan worden gekomen.

Hoe werkt Botox in het voorhoofd?

Botox zorgt voor het tijdelijk ontspannen van de spier in dit gebied. Dit zorgt ervoor dat de huid de kans krijgt om zich te herstellen van het voortdurend dubbelvouwen. De rimpels zullen op die manier vervagen en er wordt voorkomen dat deze dieper worden. Botox in het voorhoofd werkt niet direct op de spier maar op de zenuwoverdracht die het signaal tot aanspannen aan de spieren in de huid geven.

Een Botox behandeling op maat voor het voorhoofd

Een Botox behandeling van het voorhoofd betekent bij De Botoxspecialist; altijd een behandeling op maat. We houden rekening met jouw specifieke wensen. Het streven is altijd naar een Botox behandeling met een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Wens jij echter een wat strakker effect? Dan kun je dit tijdens het consult kenbaar maken. De hoeveelheid benodigde Botox is verder afhankelijk van de kracht van je spieren en het te behandelen oppervlak. Vaak zijn deze bij mannen wat sterker dan bij vrouwen.

Het herhalen van de behandeling van Botox in het voorhoofd

Wil je het effect van de Botox in het voorhoofd behouden? Zorg er dan voor dat de behandeling wordt herhaald alvorens het effect van de eerdere behandeling is verdwenen en dus de volledige spieractiviteit is teruggekeerd. Houd je hier rekening mee? Dan zul je steeds langer plezier hebben van het effect omdat de spieren van het voorhoofd steeds minder krachtig worden en de Botox langer werkt. Wanneer je terugkomt voor het herhalen van de behandeling is geheel afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Voorzorgsmaatregelen na de behandeling

Nadat je voorhoofd met Botox is behandeld is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Zo mag je de eerste uren na de behandeling niet direct gaan liggen en mag het gebied de eerste 48 uur niet gemasseerd worden. Bovendien kun je gedurende twee weken ook beter geen sauna of zonnebank bezoeken. Sporten wordt op de dag van de behandeling afgeraden. Je mag het geïnjecteerde gebied wel gewoon bewegen. Het komt voor dat er na de behandeling van het voorhoofd lichte zwelling ter plaatse van de injecties ontstaan en soms ontstaan er blauwe plekjes. Daarbij geven klanten regelmatig aan dat er de eerste dagen na de behandeling een lichte hoofdpijn wordt ervaren. Dit komt doordat de spier moet wennen aan het niet meer kunnen aanspannen. Over het algemeen verdwijnt snel weer.

Mogelijke bijwerkingen na de botoxbehandeling

Na de behandeling met Botox in het voorhoofd kan er zoals gezegd een zwelling optreden. Ook blauwe plekken kunnen voorkomen. Een zwelling zal binnen een uur weer verdwenen zijn. Wanneer er voor het eerst wordt behandeld kan er na de ingreep een wat hoofdpijn of tintelingen worden ervaren. Ook dit is van tijdelijke aard. Doorgaans houden deze klachten niet langer dan twaalf uur aan. Omdat het belangrijk is dat de juiste eenheden Botox worden gebruikt is het van belang je door een ervaren en gecertificeerde behandelaar wordt geholpen.

Behandeling door een gecertificeerde behandelaar

Voel jij je onzeker door voorhoofdsrimpels en heb je het gevoel dat jouw uitstraling niet past bij hoe je je voelt en wie je eigenlijk bent? Dan is de behandeling van je voorhoofd met Botox een goede keuze. De behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en wordt bij personen vanaf volwassen leeftijd uitgevoerd. Degene die jou behandelt is BIG-geregistreerd en beschikt over de benodigde certificaten.

Ben je geïnteresseerd in een behandeling met Botox van het voorhoofd? Klik dan op een van de opties hieronder om een afspraak te maken!

Maak direct online een afspraak

Botox fronsrimpel

Afspraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze medewerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!

Hester Visser
Hester Visser
20/10/2022
Ze helpt je goed en is erg betrokken. Als je twijfelt ga dan zeker even langs. Ik ben erg blij met het resultaat. Dankjewel Antel
Sylvana van der Vlist
Sylvana van der Vlist
20/10/2022
Hele fijne ervaring gehad. Het werkt erg goed!
Jac VandeVen
Jac VandeVen
17/07/2022
Na een relaxte, prettige behandeling door Antel ,eindelijk van die diepe frons verlost!! Alsof ik continue boos keek terwijl ik dat niet was. Dat is nu weg! Ja nog wat oppervlakkige plooitjes,maar niet meer storend . Kom weer graag bij te terug, Antel! Dank je wel!
Ellen H.
Ellen H.
29/05/2022
Voor t eerst bij Antel geweest voor een behandeling. Ze stelt je op je gemak en ze neemt ruim de tijd om je te adviseren en te behandelen. Tijdens de behandeling legt ze precies uit wat ze gaat doen. Na enige tijd neemt Antel contact op om te vragen hoe t is gegaan en of je nog vragen hebt. Heb het als zeer prettig en deskundig ervaren.
Djalina Schrijn
Djalina Schrijn
27/05/2022
Ik ben ontzettend goed en vriendelijk geholpen. Antel geeft een duidelijke en heldere uitleg, neemt de tijd en is heel vakkundig.
Henneke Jacobs
Henneke Jacobs
28/04/2022
Goede uitleg, eerlijk, luistert goed naar je wensen en is duidelijk niet uit op het verkopen van botox of fillers maar geeft goed beeld van mogrlijkheden afgestemd op jouw wens. Mijn 1e kennismaking met fillers in de marionettenlijnen was super. Antel is aanrader zeker voor als je voor natuurlijk resultaat wilt gaan zoals ik graag wil.
Mandy Schroer
Mandy Schroer
07/03/2022
Heel blij met het eind resultaat . Ik kom zeker terug.
Monique van Beek
Monique van Beek
02/02/2022
Ik raad Antel zeker aan! Ze luistert en behandeld je volledig naar je wens ….. heel fijn!

Veelgestelde vragen:

Hoe lang is het behandeleffect zichtbaar bij Botox in het voorhoofd?

Een Botox behandeling van het voorhoofd duurt enkele minuten. De botuline toxine wordt met behulp van een zeer dun naaldje in de betreffende spier geïnjecteerd. De meeste mensen geven aan dat de pijn van de behandeling verwaarloosbaar is. Wel is er op het voorhoofd een iets grotere kans op een blauwe plek in verband met velen, soms niet zichtbare, bloedvaatjes.
Omdat de Botox even de tijd nodig heeft om zich onder je huid te settelen, duurt het doorgaans enkele dagen totdat je het effect ziet. Het optimale effect is na twee weken zichtbaar. De effecten van de voorhoofd Botox behandeling houden ongeveer drie maanden aan.

Botox voorhoofd injectie