• Hamsterwangen

    Wat er kan met botox en fillers

Hamsterwangen behandeling

De strakke contour van de kaaklijn verdwijnt bij het ouder worden doordat onderhuids vetweefsel van de wangen naar beneden zakt. Hierdoor ontstaan hamsterwangen. Een andere oorzaak van een minder strakke kaaklijn is het slinken van het bot van de onderkaak waardoor er naast de kin een deuk ontstaat.

Wat zijn hamsterwangen?

Een veel voorkomende klacht bij mannen en vrouwen zijn hamsterwangen. Slappe en hangende wangen die de kaakcontour vervagen. Hamsterwangen geven het gezicht een verouderde uitstraling. Zelfs wanneer de huid van het gezicht vrijwel rimpelloos is, lijkt het gezicht veel ouder met hangwangen.

Maak direct online een afspraak

Hoe ontstaan hangwangen?

Als de huid ouder wordt, verliest het volume. De kaken slinken en de huid zakt naar beneden. Uit beeldvormend onderzoek blijkt dat we centimeters verliezen van de kaakbotten. Daarbij slinken de vetcompartimenten van de kaak. Hierdoor wordt de huid wordt te ruim ten opzichte van wat er onder zit en zakt, als gevolg van de zwaartekracht naar beneden. Zo ontstaat overtallige slappe huid.
Over het algemeen wordt dit proces al rond het 30ste levensjaar in gang gezet. De contouren van de kaaklijn zijn niet meer mooi strak. Er ontstaan vetophopingen, een soort kleine ‘zakjes’ achter de kin, en de kaakhoek verdwijnt.

Fillers tegen hamsterwangen

Hangwangen kunnen net als ingevallen wangen worden aangepakt door het opvullen van de wangen. Dit is vooral interessant als er sprake is van een omgekeerde driehoek in het gezicht. Een uitgebreide analyse van het gezicht is cruciaal.
Er ook kan lokaal behandeld worden om zo voor verstrakking van de kaaklijn te zorgen.
Met een filler behandeling kunnen we de afname van volume grotendeels corrigeren waardoor de hamsterwangen nagenoeg verdwijnen.

Hamster wangen behandelen
Hester Visser
Hester Visser
20/10/2022
Ze helpt je goed en is erg betrokken. Als je twijfelt ga dan zeker even langs. Ik ben erg blij met het resultaat. Dankjewel Antel
Sylvana van der Vlist
Sylvana van der Vlist
20/10/2022
Hele fijne ervaring gehad. Het werkt erg goed!
Jac VandeVen
Jac VandeVen
17/07/2022
Na een relaxte, prettige behandeling door Antel ,eindelijk van die diepe frons verlost!! Alsof ik continue boos keek terwijl ik dat niet was. Dat is nu weg! Ja nog wat oppervlakkige plooitjes,maar niet meer storend . Kom weer graag bij te terug, Antel! Dank je wel!
Ellen H.
Ellen H.
29/05/2022
Voor t eerst bij Antel geweest voor een behandeling. Ze stelt je op je gemak en ze neemt ruim de tijd om je te adviseren en te behandelen. Tijdens de behandeling legt ze precies uit wat ze gaat doen. Na enige tijd neemt Antel contact op om te vragen hoe t is gegaan en of je nog vragen hebt. Heb het als zeer prettig en deskundig ervaren.
Djalina Schrijn
Djalina Schrijn
27/05/2022
Ik ben ontzettend goed en vriendelijk geholpen. Antel geeft een duidelijke en heldere uitleg, neemt de tijd en is heel vakkundig.
Henneke Jacobs
Henneke Jacobs
28/04/2022
Goede uitleg, eerlijk, luistert goed naar je wensen en is duidelijk niet uit op het verkopen van botox of fillers maar geeft goed beeld van mogrlijkheden afgestemd op jouw wens. Mijn 1e kennismaking met fillers in de marionettenlijnen was super. Antel is aanrader zeker voor als je voor natuurlijk resultaat wilt gaan zoals ik graag wil.
Mandy Schroer
Mandy Schroer
07/03/2022
Heel blij met het eind resultaat . Ik kom zeker terug.
Monique van Beek
Monique van Beek
02/02/2022
Ik raad Antel zeker aan! Ze luistert en behandeld je volledig naar je wens ….. heel fijn!

Zitten er risico’s aan de behandeling?

Deze behandelingen kennen weinig risico’s en bijwerkingen mits het goed wordt uitgevoerd. Er kan sprake zijn van tijdelijke zwelling en wat rode of blauwe plekjes. Er kan worden gekoeld met een icepack na de behandeling.

Botox fronsrimpel

Afspraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze medewerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!