• Botox mondhoeken

  Botox mondhoeken

Botox tegen afhangende mondhoeken

Het gebruik van Botox bij afhangende mondhoeken is een cosmetische behandeling waarbij kleine hoeveelheid van de toxine wordt geïnjecteerd.
Dit zorgt voor een ontspanning van sterk trekkende spieren waardoor de mondhoeken worden gelift en rimpels worden verminderd.
De behandeling is vrij eenvoudig en kan binnen enkele minuten worden uitgevoerd. Het resultaat is zichtbaar na een tot twee weken en kan tot drie maanden aanhouden.

Deze behandeling is niet geschikt voor iedereen. Overleg met de behandelaar of hier bij u een indicatie voor is. Misschien dat een behandeling voor marionetlijnen bijvoorbeeld beter is.

Botox mondhoek injectie

Hoe verloopt de behandeling tegen afhangende mondhoeken?

De behandeling is cosmetische en wordt geïnjecteerd onder de mondhoeken. Dit loopt een spier die naar mate we ouder worden harder gaat trekken. Hierdoor kan de mond een treurige stand aannemen. Door de spier deels te ontspannen liften de mondhoeken en krijgt de mond haar neutrale stand weer terug.

De injecties worden gegeven met een zeer dunne naald, maar zijn soms toch gevoelig. Een verdovende crème is echt niet nodig. Dit behandelgebied kan relatief makkelijk blauwe plekjes geven op de injectieplaatsen.

Voorafgaand aan de behandeling zullen wij altijd de huid rond de mondhoeken inspecteren om te bepalen of de behandeling geschikt is voor u.

Maak direct online een afspraak

Hoe kan botox helpen tegen afhangende mondhoeken?

Botox helpt de spieren te ontspannen die de mondhoeken naar beneden trekken. Hierdoor liften de mondhoeken omhoog en neemt de mond de normale positie weer aan. Door kleine hoeveelheden van de toxine te injecteren wordt dit resultaat bewerkstelligt.

De behandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde behandelaar.

Hoe ontstaan hangende mondhoeken?

Naar mate we ouder worden gaan bepaalde spieren in het gezicht krachtiger werken waardoor het uiterlijk veranderd. Hangende mondhoeken kunnen, net als ingevallen wangen, tevens door andere factoren worden veroorzaakt zoals:

 • Zonbeschadiging
 • Hormonale veranderingen
 • Gewichtsverlies: kan leiden tot huidverslapping en afhangende mondhoeken.
 • Genetische factoren
 • Stress
 • Roken

Mogelijke bijwerkingen botox mondhoeken

De mogelijke bijwerkingen van een botox behandeling tegen afhangende mondhoeken kunnen onder andere zijn:

 • Zwelling op de injectieplaats
 • Roodheid op de injectieplaats
 • Blauwe plekjes op de injectieplaats
 • Tijdelijk moeite met drinken: er dan te veel toxine in de spier geïnjecteerd waardoor er geen controle meer over de spier is
Hester Visser
Hester Visser
20/10/2022
Ze helpt je goed en is erg betrokken. Als je twijfelt ga dan zeker even langs. Ik ben erg blij met het resultaat. Dankjewel Antel
Sylvana van der Vlist
Sylvana van der Vlist
20/10/2022
Hele fijne ervaring gehad. Het werkt erg goed!
Jac VandeVen
Jac VandeVen
17/07/2022
Na een relaxte, prettige behandeling door Antel ,eindelijk van die diepe frons verlost!! Alsof ik continue boos keek terwijl ik dat niet was. Dat is nu weg! Ja nog wat oppervlakkige plooitjes,maar niet meer storend . Kom weer graag bij te terug, Antel! Dank je wel!
Ellen H.
Ellen H.
29/05/2022
Voor t eerst bij Antel geweest voor een behandeling. Ze stelt je op je gemak en ze neemt ruim de tijd om je te adviseren en te behandelen. Tijdens de behandeling legt ze precies uit wat ze gaat doen. Na enige tijd neemt Antel contact op om te vragen hoe t is gegaan en of je nog vragen hebt. Heb het als zeer prettig en deskundig ervaren.
Djalina Schrijn
Djalina Schrijn
27/05/2022
Ik ben ontzettend goed en vriendelijk geholpen. Antel geeft een duidelijke en heldere uitleg, neemt de tijd en is heel vakkundig.
Henneke Jacobs
Henneke Jacobs
28/04/2022
Goede uitleg, eerlijk, luistert goed naar je wensen en is duidelijk niet uit op het verkopen van botox of fillers maar geeft goed beeld van mogrlijkheden afgestemd op jouw wens. Mijn 1e kennismaking met fillers in de marionettenlijnen was super. Antel is aanrader zeker voor als je voor natuurlijk resultaat wilt gaan zoals ik graag wil.
Mandy Schroer
Mandy Schroer
07/03/2022
Heel blij met het eind resultaat . Ik kom zeker terug.
Monique van Beek
Monique van Beek
02/02/2022
Ik raad Antel zeker aan! Ze luistert en behandeld je volledig naar je wens ….. heel fijn!

Interesse in een behandeling?

Als u geïnteresseerd bent in een behandeling is het belangrijk informatie in te winnen over de beste behandeling voor uw specifieke situatie. Soms zijn er andere behandelmethoden die een beter resultaat zullen geven zoals:

 • Fillers: deze kunnen worden gebruikt om de huid rond de mondhoeken op te vullen en hangende mondhoeken te liften
 • Tandarts: een beoordeling van het gebied waarbij een aanpassing van het gebit soms de beste oplossing is

Het is belangrijk om met elkaar te kijken wat het meest geschikt is voor u om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Wil je kijken of we iets kunnen doen aan uw mondhoeken?

Maak via een van de twee groene buttons een afspraak via het formulier of via whatsapp. Je kunt ook je foto’s toesturen, dan maken we een afspraak op 1 van onze locaties.

Maak direct online een afspraak

Botox fronsrimpel

Afspraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze medewerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!