• Botox hals

    hals

Het ontstaan van rimpels in de hals

Als gevolg van het ouder worden maar ook door blootstelling aan zonlicht en andere externe factoren ontstaan er rimpels in de hals. Het is onvermijdelijk dat we rimpels krijgen naarmate we ouder worden maar er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de rimpels te verminderen of te vertragen:

  • Gebruik een goede zonnebrandcrème met een SPF 30/50 om de huid te beschermen tegen de zon
  • Gebruik een huidverzorgingsproduct met retinol, dit zorgt voor huidvernieuwing en kan helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen
  • Drink voldoende water om de huid te hydrateren
  • Eet gezonde en gevarieerde voeding, rijk aan voedingsstoffen die goed zijn voor de huid, zoals vitamine C en E

Als u meer wilt doen om rimpels op de hals te verminderen, kunt u overwegen om een behandeling te ondergaan bij de Botoxspecialist en ter aanvulling bij een huidtherapeut voor bijvoorbeeld een chemische peeling of een behandeling met een laser. Dit zijn medische behandelingen die u moet bespreken met behandelaar van de injectables.

Hals botox voor en na 2

Een botox behandeling op maat voor de hals

Botox is een behandeling waarbij botuline toxine wordt gebruikt om rimpels te ontspannen en hierdoor te verminderen. De behandeling kan op verschillende plaatsen op het gezicht worden toegepast, waaronder op de hals.

Tijdens een behandeling met Botox worden kleine hoeveelheden botuline toxine in de spieren geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat de spieren die de rimpels veroorzaken, tijdelijk geen prikkeloverdracht meer hebben. Dit leidt tot een vermindering van de rimpels en een gladder uiterlijk van de huid.

Botox is een veilige en effectieve behandeling voor het verminderen van rimpels maar het is wel belangrijk om te onthouden dat het een tijdelijke behandeling is. De behandeling moet om de paar maanden worden herhaald om het gewenste resultaat te behouden. Als u overweegt om een behandeling met Botox te ondergaan, is het belangrijk om dit te bespreken met een gekwalificeerde behandelaar met ervaring in het toepassen hiervan. Wij kunnen u meer vertellen over de mogelijke risico’s en bijwerkingen van de behandeling.

De hals corrigeren door tijdelijk ontspanning van de spieren

Er zijn een aantal behandelingen die gericht zijn op het tijdelijk ontspannen van de spieren in de hals om rimpels te verminderen of te corrigeren. Een van de bekendste behandelingen hiervoor is Botox waarbij kleine hoeveelheden botuline toxine in de spieren worden geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat de spieren die de rimpels veroorzaken tijdelijk worden uitgeschakeld. Dit leidt tot een vermindering van de rimpels en een gladder uiterlijk van de huid.

Er zijn ook andere behandelingen die gericht zijn op het ontspannen van de spieren in de hals, zoals Dysport en Xeomin. Net als Botox zijn deze behandelingen tijdelijk en moeten ze om de paar maanden worden herhaald om het gewenste resultaat te behouden. Het merk Botox bevat zo min mogelijk toevoegingen waardoor de kans op een allergische reacties minimaal is.

Als u overweegt een behandeling van de hals te ondergaan is het belangrijk om dit te bespreken met een gekwalificeerde behandelaar met ervaring in het toepassen van de behandeling. Wij kunnen u meer vertellen over de mogelijke risico’s en bijwerkingen.

Hester Visser
Hester Visser
20/10/2022
Ze helpt je goed en is erg betrokken. Als je twijfelt ga dan zeker even langs. Ik ben erg blij met het resultaat. Dankjewel Antel
Sylvana van der Vlist
Sylvana van der Vlist
20/10/2022
Hele fijne ervaring gehad. Het werkt erg goed!
Jac VandeVen
Jac VandeVen
17/07/2022
Na een relaxte, prettige behandeling door Antel ,eindelijk van die diepe frons verlost!! Alsof ik continue boos keek terwijl ik dat niet was. Dat is nu weg! Ja nog wat oppervlakkige plooitjes,maar niet meer storend . Kom weer graag bij te terug, Antel! Dank je wel!
Ellen H.
Ellen H.
29/05/2022
Voor t eerst bij Antel geweest voor een behandeling. Ze stelt je op je gemak en ze neemt ruim de tijd om je te adviseren en te behandelen. Tijdens de behandeling legt ze precies uit wat ze gaat doen. Na enige tijd neemt Antel contact op om te vragen hoe t is gegaan en of je nog vragen hebt. Heb het als zeer prettig en deskundig ervaren.
Djalina Schrijn
Djalina Schrijn
27/05/2022
Ik ben ontzettend goed en vriendelijk geholpen. Antel geeft een duidelijke en heldere uitleg, neemt de tijd en is heel vakkundig.
Henneke Jacobs
Henneke Jacobs
28/04/2022
Goede uitleg, eerlijk, luistert goed naar je wensen en is duidelijk niet uit op het verkopen van botox of fillers maar geeft goed beeld van mogrlijkheden afgestemd op jouw wens. Mijn 1e kennismaking met fillers in de marionettenlijnen was super. Antel is aanrader zeker voor als je voor natuurlijk resultaat wilt gaan zoals ik graag wil.
Mandy Schroer
Mandy Schroer
07/03/2022
Heel blij met het eind resultaat . Ik kom zeker terug.
Monique van Beek
Monique van Beek
02/02/2022
Ik raad Antel zeker aan! Ze luistert en behandeld je volledig naar je wens ….. heel fijn!

Behandeling van de hals met Botox en fillers:

Botox en fillers zijn twee verschillende behandelingen die worden gebruikt om rimpels te verminderen en het uiterlijk van de huid te verbeteren.

Botox is een behandeling waarbij botuline toxine wordt gebruikt om rimpels te verminderen. De behandeling kan op verschillende plaatsen op het gezicht worden toegepast, waaronder op de hals. Tijdens een behandeling met Botox worden kleine hoeveelheden botuline toxine in de spieren geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat de spieren die de rimpels veroorzaken, tijdelijk worden uitgeschakeld. Dit leidt tot een vermindering van de rimpels en een gladder uiterlijk van de huid.

Een behandeling met fillers wordt toegepast voor volumeherstel en het verbeteren van contouren in het gezicht. Er zijn velen verschillende soorten fillers op de markt, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. De meeste fillers bevatten hyaluronzuur, dat een natuurlijk voorkomende stof is in de huid. Dit helpt namelijk vocht in de huid te behouden en verder aan zich te binden.

Als u overweegt om een behandeling te ondergaan met Botox of fillers, is het belangrijk om dit te bespreken met een gekwalificeerde behandelaar met ervaring in het toepassen van de behandeling. Wij kunnen u meer vertellen over de mogelijke risico’s en bijwerkingen van de behandelingen.

De duur van het behandeleffect van botox in de hals

Het effect van de behandeling in de hals kan variëren. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de leeftijd, de spiertonus, de huidconditie en de levensstijl van de persoon. Over het algemeen zullen de resultaten van een behandeling met Botox ongeveer drie tot vier maanden aanhouden. De spieren zullen geleidelijk weer actief worden. Het is nodig om de behandeling te herhalen om het gewenste resultaat te behouden.

Gemiddeld genomen heeft u 3 tot 4 maanden resultaat van de behandeling.
Het is belangrijk om te onthouden dat Botox tijdelijke effectief is en dat de behandeling moet worden herhaald om het gewenste resultaat te behouden.

Als u overweegt om een behandeling met Botox te ondergaan, is het belangrijk om dit te bespreken met een gekwalificeerde behandelaar met ervaring in het toepassen van de behandeling. Wij kunnen u meer vertellen over de mogelijke duur van het behandeleffect en hoe vaak de behandeling moet worden herhaald.

Hals botox injectie

Na de behandeling van de hals met Botox

Na de behandeling is het belangrijk het gebied twee dagen niet te masseren. Botox diffundeert en moet daardoor met rust worden gelaten.
Het belangrijk om tot 24 uur na de behandeling niet te gaan sporten en ook geen bezoek te brengen aan de zonnebank of sauna. Dit kan het resultaat namelijk negatief beïnvloeden. Een uur na de behandeling mag je weer make-up aanbrengen. De behandeling van de hals kan in een klein percentage leiden tot een blauwe plekje en geeft soms tijdelijke zwelling. Dit verdwijnt vanzelf.

Na een behandeling met Botox in de hals kunt u enkele veranderingen in uw huid opmerken. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Roodheid en zwelling op de injectieplaatsen: dit is een normaal verschijnsel na een behandeling met Botox en zal meestal binnen een paar uur verdwijnen.
  • Blauwe plekken: sommige mensen krijgen na een behandeling met Botox blauwe plekken op de injectieplaatsen. Deze plekken zullen meestal binnen een paar dagen verdwijnen.
  • Tijdelijke verminderde beweging: omdat Botox de spieren tijdelijk uitschakelt kunt u na de behandeling een tijdelijke vermindering van de beweging opmerken.
  • Hoofdpijn: sommige mensen ervaren hoofdpijn na een behandeling met Botox. Dit is bijwerking die over het algemeen alleen voorkomt na het behandelen van het voorhoofd en/ de frons en zal relatief snel verdwijnen.

Als u na de behandeling met Botox in de hals andere veranderingen opmerkt of als u zich zorgen maakt, is het belangrijk om contact op te nemen met uw behandelaar. Wij kunnen u meer vertellen over wat u kunt verwachten na de behandeling.

Het herhalen van de behandeling

De behandeling van de hals dient te worden herhaald om resultaat te behouden. Het effect van de behandeling met Botox houdt ongeveer drie tot vier maanden aan. Door de behandeling op tijd te herhalen voordat de volledige spieractiviteit is teruggekeerd, houdt het effect steeds langer aan. Gebruik je gedurende langere tijd Botox om je hals te behandelen? Dan is de kans zeer groot dat je steeds na een veel langere tijd pas hoeft terug te komen.

Interesse in een behandeling van de hals?

De behandeling van de hals neemt een zeer korte tijd in beslag. Je kan vervolgens door met de dagelijkse bezigheden. Met slechts enkele prikjes in de spieren wordt een duidelijke effect bewerkstelligd. Tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling van je hals zal de behandelaar je uitgebreid over de procedure en de te verwachten resultaten informeren.

Wil jij graag een vrijblijvend consult plannen? Klik dan op een van de groene knoppen om dit direct via het online of via WhatsApp te regelen.

Maak direct online een afspraak

Botox fronsrimpel

Afspraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze medewerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!