• Botox Fronsrimpel

Fronsrimpel

Met de fronsrimpel worden de verticale lijnen tussen de wenkbrauwen bedoeld. De fronsrimpel ontstaat wanneer je je spieren in dat gebied, ook wel glabella genoemd, aanspant. Bijvoorbeeld wanneer je boos bent, geconcentreerd aan het werk bent of in de zon kijkt. Telkens wanneer je deze spierbeweging maakt vouwt de huid zich dubbel. Na verloop van tijd ontstaan er blijvende lijnen.

Met een Botox fronsrimpel behandeling kan dit gecorrigeerd worden.

Het ontstaan van de verticale fronsrimpel

De spieren die de fronsrimpel doen ontstaan, lopen in de richting van de neus. De spierbuiken bevinden zich boven de wenkbrauwen en zijn verbonden met de voorhoofdsspier ter hoogte van het midden van het oog.

De verticale lijnen tussen de wenkbrauwen ontstaat omdat de huid daar als het ware naar binnen en deels naar beneden wordt getrokken. Soms ontstaan er ook dwarse lijntjes boven de neus door het samenknijpen van de wenkbrauwen.

Een Botox fronsrimpel behandeling op maat

Door een Botox fronsrimpel behandeling krijgt de spier de kans te ontspannen en krijgt de huid de kans om zich deels te herstellen. De fronsrimpel zal aanzienlijk zachter worden en in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen. De uitstraling van je gezicht wordt dan een stuk zachter en vriendelijker. Door een bijkomende lift van de wenkbrauwen geeft het een frisse blik.

Bij De Botoxspecialist ben je aan het juiste adres voor behandelingen op maat. Wij streven naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

De fronsrimpel corrigeren door tijdelijke ontspanning van de spieren

Botuline toxine is in staat de spieren in het gezicht tijdelijk te ontspannen. Doordat deze tot rust komen ontstaat er op den duur atrofie van de spier en verliest deze zijn kracht. Tevens heeft de huid de kans zich te herstellen waardoor rimpels minder zichtbaar zullen zijn. Tegelijkertijd wordt er zo voor gezorgd dat de rimpels niet dieper worden. Omdat botuline toxine door het lichaam wordt afgebroken, geeft de behandeling van de frons met Botox een tijdelijke verbetering.

Behandeling van je fronsrimpel met Botox en fillers

Soms is het niet voldoende om de fronsrimpel alleen met botuline toxine te behandelen omdat de rimpels diepliggend zijn. In dat geval wordt er, naast de Botox, nog met een filler behandeld. Een filler is een gel op basis van hyaluronzuur die wordt gebruikt om volumeverlies te herstellen. De filler vult rimpels grotendeels op en zorgt ervoor dat het vocht aan zich bindt.
Indien hier een indicatie voor is wordt dit ten tijden van het eerste consult besproken

Duur van het behandeleffect

Het behandelen van de frons met Botox is een kortdurende, niet-invasieve ingreep. Er zijn slechts een paar minuten voor nodig. De Botox wordt met een zeer dun en kort naaldje in de spier geïnjecteerd. De meeste mensen geven aan dat de pijn verwaarloosbaar is. De Botox heeft enkele dagen nodig om op de fronsrimpel in te werken en bereikt na twee weken zijn maximale effect. De duur van de werking is onder andere afhankelijk van de spiersterkte maar houdt gemiddeld drie maanden aan.

Na de behandeling van de fronsrimpel Botox

Na de behandeling van de fronsrimpel is het belangrijk het gebied twee dagen niet te masseren. Ook moet je de eerste uren niet gaan liggen. Botox diffundeert en moet daardoor met rust worden gelaten.

Het belangrijk om tot 24 uur na de behandeling niet te gaan sporten en ook geen bezoek te brengen aan de zonnebank of sauna. Dit kan het resultaat namelijk negatief beïnvloeden. Een uur na de behandeling mag je weer make-up aanbrengen. De behandeling van de fronsrimpel kan in een klein percentage leiden tot een blauwe plekje en geeft altijd tijdelijke zwelling van ongeveer een uur. Dit verdwijnt vanzelf.

Het herhalen van de behandeling

De behandeling van de fronsrimpel dient te worden herhaald om resultaat te behouden. Het effect van de behandeling met Botox houdt ongeveer drie maanden aan. Door de behandeling op tijd te herhalen, voordat de volledige spieractiviteit is teruggekeerd, blijft het effect steeds langer en beter zichtbaar. Gebruik je gedurende langere tijd Botox om je fronsrimpel te behandelen? Dan is de kans zeer groot dat je steeds na een veel langere tijd pas hoeft terug te komen.

botox fronsrimpel
Botox fronsrimpel

Een behandeling plannen

De behandeling van de fronsrimpel met Botox neemt een zeer korte tijd in beslag. Je kan vervolgens door met de dagelijkse bezigheden. Met slechts enkele prikjes in de spier wordt een duidelijke effect bewerkstelligd. Tijdens het consult voorafgaand aan de behandeling van je fronsrimpel zal je behandelaar je uitgebreid over de procedure en de te verwachten resultaten informeren. Wil jij graag een vrijblijvend consult plannen? Klik dan op de groene afspraakbutton om dit meteen via Whatsapp te regelen.

Afspraak maken via WhatsApp

Hester Visser
Hester Visser
20/10/2022
Ze helpt je goed en is erg betrokken. Als je twijfelt ga dan zeker even langs. Ik ben erg blij met het resultaat. Dankjewel Antel
Sylvana van der Vlist
Sylvana van der Vlist
20/10/2022
Hele fijne ervaring gehad. Het werkt erg goed!
Jac VandeVen
Jac VandeVen
17/07/2022
Na een relaxte, prettige behandeling door Antel ,eindelijk van die diepe frons verlost!! Alsof ik continue boos keek terwijl ik dat niet was. Dat is nu weg! Ja nog wat oppervlakkige plooitjes,maar niet meer storend . Kom weer graag bij te terug, Antel! Dank je wel!
Ellen H.
Ellen H.
29/05/2022
Voor t eerst bij Antel geweest voor een behandeling. Ze stelt je op je gemak en ze neemt ruim de tijd om je te adviseren en te behandelen. Tijdens de behandeling legt ze precies uit wat ze gaat doen. Na enige tijd neemt Antel contact op om te vragen hoe t is gegaan en of je nog vragen hebt. Heb het als zeer prettig en deskundig ervaren.
Djalina Schrijn
Djalina Schrijn
27/05/2022
Ik ben ontzettend goed en vriendelijk geholpen. Antel geeft een duidelijke en heldere uitleg, neemt de tijd en is heel vakkundig.
Henneke Jacobs
Henneke Jacobs
28/04/2022
Goede uitleg, eerlijk, luistert goed naar je wensen en is duidelijk niet uit op het verkopen van botox of fillers maar geeft goed beeld van mogrlijkheden afgestemd op jouw wens. Mijn 1e kennismaking met fillers in de marionettenlijnen was super. Antel is aanrader zeker voor als je voor natuurlijk resultaat wilt gaan zoals ik graag wil.
Mandy Schroer
Mandy Schroer
07/03/2022
Heel blij met het eind resultaat . Ik kom zeker terug.
Monique van Beek
Monique van Beek
02/02/2022
Ik raad Antel zeker aan! Ze luistert en behandeld je volledig naar je wens ….. heel fijn!
Botox fronsrimpel

Afspraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze medewerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kun je de fronsrimpel laten behandelen?

De Botox behandeling van de fronsrimpel is mogelijk vanaf volwassen leeftijd.
Botox wordt al jaren voor vele verschillende indicaties ingezet, zowel op cosmetisch of medisch gebied. Dankzij de vele onderzoeken die er naar botuline toxine zijn uitgevoerd kunnen we met zekerheid zeggen dat het product veilig is en geen schadelijke bijwerkingen kent zolang het volgens de standaarden wordt toegepast.

Wat doet hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof dat van nature in het bindweefsel van het lichaam aanwezig is. De productie hiervan neemt af in de loop der jaren. Het is een vochtbinder waardoor de huid gehydrateerd en zo veerkrachtig blijft. Eén molecuul hyaluronzuur is in staat tot duizendmaal zijn eigen gewicht aan water op te nemen. Door deze natuurlijke vochtinbrenger lokaal in de huid te injecteren krijgt de huid in dat gebied een stevigere en zo gezondere uitstraling.

Antel de Botoxspecialist
© Copyright 2022 - De Botoxspecialist | info@debotoxspecialist.nl | 06 57945684 | Klipper 27, 3891ZT Zeewolde | kvk: 75133814