• Bunny lines Botox

    Wat er kan met botox en fillers

Bunny lines

Bunny lines, in het Nederlands ook wel “konijnenlijntjes” genoemd, zijn rimpels die ontstaan wanneer je je neus regelmatig omhoogtrekt. Het samentrekken van de spieren veroorzaakt de rimpels. Bunny lines kunnen op verschillende momenten zichtbaar worden. Bijvoorbeeld als je lacht maar ook als je tegen de zon in kijkt. Daarnaast kunnen ze verschijnen op het moment dat je praat. Zowel mannen als vrouwen storen zich met regelmaat aan deze bunny lines. De rimpels kunnen worden behandeld met Botox.

Oorzaken voor het ontstaan van bunny lines

Bunny lines zijn de dwarse lijntjes aan de zijkant van je neus die je een wat norse uitdrukking kunnen geven. De spier die verantwoordelijk is voor de bunny lines is de zogeheten musculus nasalis. Bij veel mensen ontstaat overactiviteit daarvan op latere leeftijd omdat de huid zijn elasticiteit verliest en plooitjes blijven staan. Echter kan er ook sprake zijn van een erfelijke oorzaak, waarbij de spier al vanaf jonge leeftijd harder werkt en de bunny lines daardoor ook sneller zichtbaar worden. Bunny lines zijn met Botox goed te behandelen.

Een spierontspanner die bij iedereen kan worden geïnjecteerd

Het tijdelijk ontspannen van een spier zorgt ervoor dat de huid de kans krijgt om zich te herstellen. Omdat er minder spierbeweging zal plaatsvinden zullen de rimpels vervagen. Hierdoor krijgen de spieren geen kans om krachtiger te worden en de rimpels dieper te laten worden. Botox vult de rimpels niet op. Het opvullen van de huid is de werking van fillers. De behandeling van bunny lines met Botox kan bij iedereen vanaf achttien jaar worden uitgevoerd, met uitzondering van zwangeren.

Bunny lines met Botox behandelen is altijd tijdelijk

Het is goed om te wetend dat een bunny lines Botox behandeling geen permanente oplossing is. De werkzame stof wordt na verloop van tijd namelijk natuurlijkerwijs door het lichaam afgebroken. Daarom luidt het advies om, indien gewenst, na drie maanden de behandeling te herhalen. Dit voorkomt dat de bunny lines volledig terugkeren en dieper kunnen worden.
Des te vaker je kiest voor een bunny lines Botox behandeling, des te minder spierkracht de spier heeft om de rimpels terug te krijgen. Sommige mensen ervaren door frequent behandelen een langere werking van Botox.

Voorkomen dat dynamische rimpels statische rimpels worden

Konijnenlijntjes zijn zogeheten dynamische rimpels. Deze ontstaan doordat bepaalde spieren zich herhaaldelijk samentrekken. In het begin zijn de rimpels enkel zichtbaar tijdens deze bewegen, bijvoorbeeld lachen of het tegen de zon in kijken. Na verloop van tijd worden ze echter statisch. Dit betekend dat ze ook in rust waarneembaar blijven. Door de bunny lines tijdig met Botox te behandelen voorkom je dat deze dynamische rimpels statisch worden.

Het resultaat waar jouw voorkeur naar uitgaat

Voorafgaand aan een behandeling bij De Botoxspecialist zal altijd een consult plaatsvinden. Zo kunnen wensen en verwachtingen kenbaar worden gemaakt. Vervolgens informeren wij je over de procedure en alle informatie daaromtrent. De aanpak is altijd op maat want geen enkel gezicht is hetzelfde. We streven ernaar om je bunny lines dusdanig met Botox te behandelen dat je natuurlijke uitstraling behouden blijft. De hersteltijd is zeer kort.

Na de behandeling

Gedurende twaalf uur na de behandeling van de bunny lines met Botox is het belangrijk om geen alcohol te drinken of make-up te dragen. Verder kun je hevige blootstelling aan uv-licht gedurende twee weken beter vermijden. Ook saunabezoek en het masseren van de huis, zoals bij bindweefselmassage, wordt afgeraden. De geïnjecteerde zones mag je wel gewoon bewegen, hierdoor werkt de Botox over het algemeen zelfs sneller.

Bunny lines botox

Veilige behandeling door een ervaren behandelaar

De eventuele bijwerkingen die je na de behandeling van je bunny lines met Botox kunt ervaren verdwijnen doorgaans binnen enkele uren. Er zijn aan het gebruik van botuline toxine geen gevaren verbonden mits de juiste doseringen en technieken worden toegepast. Daarom is het van belang de behandeling van je bunny lines middels Botox enkel door een gecertificeerde en ervaren behandelaar uit te laten voeren. De Botoxspecialist zorgt voor optimale veiligheid en resultaten zonder je huid te beschadigen.
Wil je een afspraak maken? Klik dan op de groene button om dit direct via Whatsapp te regelen.

Maak direct online een afspraak

Veelgestelde vragen:

Waarom Botox voor een bunny lines behandeling?

Dat er bij bunny lines voor Botox wordt gekozen heeft een duidelijke reden. Botox valt net als fillers onder de zogeheten injectables, maar heeft een andere werking. Botuline toxine vult de lijntjes niet op, maar brengt de spieren die hiervoor verantwoordelijk zijn tot rust. Fillers worden niet voor bunny lines gebruikt.

Een behandeling van bunny lines met Botox is zeer effectief en geheel veilig.

Hoe ziet een bunny lines behandeling eruit?

Met behulp van een zeer fijn naaldje wordt Botox in de juiste spier geïnjecteerd, bij bunny lines is dit bij de neus. Dit kan op het moment zelf een matig branderig gevoel geven en de huid kan ook wat rood kleuren. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Het verschijnen van een blauwe plek is mogelijk, maar gebeurt zelden. Het effect van de behandeling van bunny lines met Botox wordt na ongeveer een week goed zichtbaar en is na twee weken optimaal.

Hoelang blijft het behandeleffect bij de bunny lines?

Botox is een merknaam, de werkzame stof is botuline toxine. Dit is een natuurlijk eiwit dat met behulp van een zeer dun naaldje in de spier wordt geïnjecteerd. De behandeling duurt enkele minuten. Afhankelijk van de kwaliteit van de huid kunnen bunny lines met Botox (tijdelijk) zelfs helemaal verdwijnen. De Botoxspecialist werkt uitsluitend met injectables van A-merken om een veilig en optimaal resultaat te kunnen garanderen. De eerste werking van Botox op bunny lines is na enkele dagen zichtbaar. Het optimale resultaat zie je na veertien dagen. Het behandeleffect heeft een duur van gemiddeld drie maanden.

Antel de Botoxspecialist
Botox fronsrimpel

Afspraak maken

Om een behandeling of gratis consult in te plannen kunt u direct bellen naar een van onze medewerkers via het nummer hieronder. Ook kunt u via de mail of via het contactformulier een afspraak met ons inplannen!